Британски тийнейджър, за когото се смята, че е бил задържан

...
 
Британски тийнейджър, за когото се смята, че е бил задържан
Коментари Харесай

Доживотен затвор за британски младеж, планирал терористични атаки

 

Британски младеж, за който се счита, че е бил арестуван от полицията часове,преди осъществяване на нахлуване против служители на реда или бойци, получи в петък на доживотна присъда, от която ще излежи най-малко шест години затвор за тероризъм, оповестява „ Ройтерс “, представен от БГНЕС. Той ще бъде изпратен в лондонския затвор „ Олд Бейли “.

19-годишният Матю Кинг е приел исляма по време на строгите ограничения против COVID-19 и по-късно бързо се е радикализирал.

Той е гледал екстремистки материали в интернет, оглеждал е военни казарми и полицейски сектор и разгласил онлайн изображение на чиновници, охраняващи съд с надпис „ Целта е реализирана “.

Освен това е обсъждал желанието си да изтезава и убие американски или английски боец, заяви пълководец Доминик Мърфи, началник на лондонското полицейско командване за битка с тероризма. По думите му, скоростта на саморадикализацията на Кинг е поразителна.

Запитан дали полицията го е арестувала тъкмо в точния момент, когато нахлуха през май предходната година, Мърфи е удостоверил.

Полицията сподели, че е била предизвестена през април 2022 година за младежа, който живееше с майка си и двете си сестри в Есекс, североизточно от Лондон, посредством сигнали от няколко души.

След задържането му полицията е открила, че той се е опитал да купи ножове и меч онлайн. Иззета е раница, съдържаща очила и ръкавици за специфични интервенции, които е закупил, дружно със знаме, обвързвано с групировката „ Ислямска страна “.

Етикети: атаказатвортерортийнеджър
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР